Vervolg Elfstedentocht

De tekst die we gisteren met elkaar hebben gelezen.

Buiten keuken

Vandaag is de nieuwe buitenkeuken ingewijd! Wat hebben we veel taart, soep en pizza’s gegeten vandaag!

Heerlijk 😁😋

Elfstedentocht 1941

Ook al is het weer totaal omgeslagen......toch hebben we het vandaag met elkaar naar een filmpje gekeken van de overgrootbeppe van Hendrik. Zij heeft op 6 februari 1941 de Elfstedentocht gereden.Beppe liet zich interviewen over die zware tocht. Daarna hebben we met elkaar een tekst gelezen die ook weer over de overgrootbeppe ging.

In friesland is er tegenwoordig ook een monument waar ruim 7000 tegeltjes tegenaan zijn geplakt en op die tegeltjes staan de gezichten van alle deelnemers tot nu toe aan de Elfstedentocht.

Speurtocht ‘Coco kan het!’

Morgen start de speurtocht ‘Coco, kan het!’ De kinderen van groep 1/2 krijgen morgenvroeg de spullen voor de speurtocht mee. De andere kinderen kunnen een route met uitleg ophalen bij de spar!

Thuiswerken in groep 1/2, week 2

De vogels in Blijham en omstreken worden door de kinderen van groep 1/2 uitstekend verzorgd! Laat de sneeuw en kou maar komen.... Ook werden er deze week weer prachtige vogelhuisje geknutseld en gebouwd!

Mindmap maken in groep 3 en 4

Ook thuis kunnen de kinderen van groep 3 en 4 superknap aan de slag! Groep 3 heeft een mindmap gemaakt over het ankerverhaal van kern 6. Over de letterboom en opa en Kim en nog veel meer. De mindmaps van groep 4 gaan over hun leesboek. 👍🏻gedaan!

Kerst viering onderbouw

Vanmorgen hebben veel kinderen van groep 1 t/m 4 kerst gevierd! We hebben prachtige foto’s gekregen van kinderen in mooie kerstkleding voor de filmpjes. Ook is er hard gewerkt aan de mooie kerst kijkdoos, fijn dat jullie genoten hebben!

Digitaal kerstontbijt + kerstviering

Groep 7 en 8 hebben vanmorgen een digitaal kerstontbijt en kerstviering gehad. Sven, Maurice en Janthe hebben op hun muziekinstrument gespeeld. Het was een gezellige tijd en een goed alternatief..... ook al hadden we de kerstviering en het eten liever in de klas gedaan.....Het laten zien van de kerstmusical lukte niet tijdens de Meet maar alle ouders hebben het filmpje via de mail ontvangen..... veel kijk en luister plezier!!!!! Voor iedereen ...... fijne dagen!!!!!

Bloembommenpakket

Yessssssss we hebben, als school,een bloembommenpakket gewonnen. Vandaag bracht een meneer van Vergroen Heel Groningen het pakket. In het voorjaar zullen we daar mee aan de slag gaan.

Eerste advent

Vandaag is het eerste kaarsje aangestoken van de 4 adventskaarsen, we beginnen toe te leven naar kerst. Het feest van de geboorte van Jezus!